Curs de Mindfulness Compassió per a la Salut de Respiravida Breathworks (MBPM)

“L’enfocament per a la gestió de l’estrès, el dolor i la malaltia (MBPM) de Respiravida Breathworks, és el més complert, profund, actualitzat científicament i fàcil d’aplicar que conec, per a aprendre com viure amb el dolor crònic, la malaltia i recuperar la teva vida. Admiro a Vidyamala tremendament. El seu acostament pot salvar-te la vida i retornar-te-la” 

Jon Kabat -Zinn (creador del programa MBSR)

El programa Mindfulness Compassió per a la Salut ens proporciona un conjunt de poderoses eines basades en el Mindfulness i la compassió que pots incorporar a la teva vida diària i que t’ajudaran a millorar la teva qualitat de vida i salut. 

El seu propòsit és ajudar-te a auto-gestionar la teva malaltia i el teu dolor. Nombrosos estudis clínics demostren que la meditació mindfulness pot ser tan efectiva com la medicació indicada per a calmar el dolor, a més a més de restituir i potenciar el sistema natural de curació del cos. 

Mindfulness Compassió per a la Salut també pot ajudar-te a reduir l’estrès, ansietat, depressió, irritabilitat, desgast i insomni associats a la malaltia crònica.

El dolor i la malaltia són sensacions desagradables davant les quals normalment reaccionem produïnt un conjunt de problemes afegits, tals com l’estrès físic i emocional. Provablement no podrem fer res respecte a la sensació desagradable subjacent, però sí que és possible aprendre a disminuir i/o superar aquest cicle reactiu. Això implica que amb el temps aprendrem a gestionar la nostra resposta al patiment, conseqüentment obrint un espai per a gaudir més del plaer i les petites coses que apreciem de la vida.

El programa es realitza en 8 sessions setmanals de 2 hores i mitja cadascuna (més una sessió extra de pràctica), amb un ampli espai per a aprendre els mètodes, posar-los en pràctica i compartir la teva experiència amb altres persones que es troben en la mateixa situació.

L’únic requeriment per al programa és l’interès i el compromís d’involucrar-te en el curs un mínim de 30 minuts diaris.

Programa

  • Setmana 1: El cos respirant.

L’objectiu és introduir-te en el concepte i la experiència del Mindfulness. Ajudar-te a prendre major consciència de la respiració en el cos i de com aquesta pot transformar la teva forma de relacionar-te amb el dolor, tant físic com emocional, i amb el patiment.

  • Setmana 2: Habitar el cos.

Que guanyis un major enteniment i experiència sobre com transformar la manera de relacionar-te amb les sensacions corporals, els pensaments i les emocions a través de la pràctica de Mindfulness.

  • Setmana 3: Viure i moure’t amb Mindfulness.

Que portis el Mindfulness a la experiència del teu cos en moviment i a les activitats de la teva vida diària. Que prenguis consciència de quins són els teus hàbits actuals i de com aquests afecten la teva salut.

  • Setmana 4: Acceptació i Autocompassió.

Que aprenguis la importància d’ “Apropar-nos a allò que ens resulta desagradable”, a les sensacions corporals i a les emocions que et resulten difícils. Aprendràs a ser-hi i a treballar amb el dolor emocional i físic a través de la acceptació compassiva de la teva experiència en el present. Coneixeràs les diferències entre acceptació i resignació. Practicaràs com identificar en quin estat mental et trobes en un moment determinat i com gestionar les sensacions i les emocions que els pensaments produeixen en el teu cos.

  • Setmana 5: El tresor del plaer.

Que puguis entendre i experimentar la importància d’ “Anar a trobar allò que ens resulta agradable” en la teva vida quotidiana.

  • Setmana 6: Trobant equanimitat.

Que entenguis i experimentis la importància de ser amable amb tu mateix i amb el teu patiment. Que aprenguis a relacionar-te amb la teva experiència moment a moment des d’una perspectiva més àmplia. Respondre, en comptes de reaccionar. Que prenguis consciència dels teus límits personals, de la responsabilitat que tens de fixar-los i gestionar-los en les teves relacions amb els altres. Que aprenguis com autogestionar-te de manera curosa i amorosa.

  • Setmana 7: Obrint-nos a allò que ens envolta.

Que entenguis i experimentis la importància de cultivar la amabilitat cap als altres i desenvolupar un sentit d’empatia i humanitat compartida cap a tots els éssers sense excepcions.

  • Setmana 8: El viatge continua.

Que et sentis inspirat i amb ganes de portar les eines que has adquirit durant el curs a la teva vida quotidiana. Que desitgis convertir la pràctica de Mindfulness i de la Meditació en un aspecte important i fix en el teu dia a dia.

Sessions informatives gratuïtes: 

Matins: 10:30 a 11:30h – 26 de març / 02 d’abril i 09 d’abril de 2019

Tardes:  16:30 a 17:30h – 26 de març / 02 d’abril i 09 d’abril de 2019

Inscripció: contacta amb mi per apuntar-te a la sessió informativa gratuita a  

susana@meditaciobcn.com   690690780

Lloc: Centre Mindfulness de Barcelona – C/ Escorial 11, 2a planta (portal de fusta) – Metro Joanic (L4).

Data del curs i horari: Del 30 d’abril al 18 de juny de 2019

De 10,30h a 13,00h.

Sessió intensiva: 25 de juny de 2019

Preu: 294€ (en el preu s’inclouen: un USB amb les meditacions del programa, tot el material didàctic necessari i el llibre “Tú no eres tu dolor. Mindfulness para aliviar el dolor, reducir el estrés y recuperar el bienestar” de Vidyamala Burch (creadora del programa) i Danny Penman, Editorial Kairós) 

 Professora: 

Susana Adriazola Acha, professora de Mindfulness i Compassió certificada a través de Respiravida-Breathworks per a impartir el curs de Mindfulness per a la Salut (MBPM Mindfulness Based Pain Management), destinat a la gestió del dolor crònic i del dolor emocional.  https://tinyurl.com/susanaadriazolaacha

També sóc arquitecta i historiadora; a mig camí d’acabar la meva tesi doctoral, la malaltia, el cansament i el dolor van irrompre en la meva vida arrossegant totes les meves certeses. L’any 2010 em van diagnosticar SFC-EM (Síndrome de Fatiga Crónica); des de llavors busco una convivència pacífica amb la meva malaltia, cosa no gens fàcil. La meva vida ha millorat des de la descoverta del Mindfulness i una pràctica regular de la meditació: he acceptat la meva malaltia com a companya del camí, i alhora he après a gaudir dels petits plaers quotidians.

 

Sessions informatives gratuïtes:
 

Matins: 10:30 a 11:30h 

Dimarts, 26 de març de 2019

Dimarts, 02 d’abril de 2019

Dimarts, 09 d’abril de 2019

Tardes:  16:30 a 17:30h 

Dimarts, 26 de març de 2019

Dimarts, 02 d’abril de 2019

Dimarts, 09 d’abril de 2019

Inscripció: 

contacta amb mi per apuntar-te a la sessió informativa gratuita a  

susana@meditaciobcn.com   690690780

Admin General