Grup de Dharma Dumasthala

PROPERA TROBADA

Data: diumenge 25 d’octubre de 2020
Hora: de 10:00 a 14:00h
Preu: donatiu
Sessió presencial: Centre de Mindfulness de Barcelona, c. Escorial 11 2ª planta.
  *Covid-19: aforament limitat a 10 persones i ús de mascareta obligatori durant tota la sessió.
Sessió online: la sessió es podrà seguir via Zoom en format online en directe i en diferit.

La sessió constarà d’explicacions teòriques entorn als ensenyaments budistes i pràctiques guiades de meditació en la recitació de mantres, visualització, atenció i regulació de la respiració, cultiu de la compassió, reconeixement de la naturalesa de la ment,…

GRUP DE DHARMA DUMASTHALA

El Grup de Dharma Dumasthala va néixer l’any 2018 arran de les dues visites que el Lama Tenzin Samphel va fer a Barcelona convidat pel Centre de Mindfulness de Barcelona.

En aquestes visites va oferir ensenyaments i pràctiques sobre les nou etapes de la meditació Samatha i la visió Dzogchen i va expressar la seva intenció de crear un grup de pràctica entorn a aquests ensenyaments i pràctiques que fos conduit per Ferran Mestanza, deixeble seu des de 1998.

En un somni va tenir la inspiració de donar al seu grup de Barcelona el nom de Dumasthala, nom que rep la “terra de les dakinis”. En la tradició budista tibetana les “dakini” son éssers femenins màgics que ajuden als practicants i, segons les fons tibetanes, aquesta antiga regió de l’Índia hauria estat situada bé en l’actual área del Kaixmir o bé d’Orissa, i hauria estat una important “terra del Dharma”.

El Dharma són els ensenyaments i les pràctiques que remunten a la figura del Buddha i que inclouen un vast llegat de llinatges de mestres i fons textuals. En aquest sentit, el Grup de Dharma Dumasthala té per objectiu practicar junts la meditació i aprofundir en els coneixements de la tradició budista.


Lama Tenzin Samphel

El Lama Tenzin Samphel va néixer a la regió himalaiana de Spiti, al nord de l’Índia, el 1961. 

Després de completar 12 anys d’estudis i pràctica monàstica en la tradició Nyingma del budisme tibetà va obtenir el títol de lama (mestre). 

El 1987 Dudjom Rinpoché li va demanar que anés al sud de França per encarregar-se del seu monestir a la Dordonya i des de llavors resideix a França. 

Donada la singular convinació d’experiència meditativa i erudició, el Lama Tenzin Samphel va ser professor de tibetologia durant 8 anys a la Universitat de París III. 

Actualment viu a la regió de la Picardie on dirigeix el seu propi centre budista, on ofereix ensenyaments i retirs de meditació i on resideix amb la seva esposa i fills. 

 

Ferran Mestanza 

Professor de mindfulness nivell 1 acreditat pel Centre de Mindfulness de la Brown University. És tibetòleg llicenciat per l’Institut National des Langues et Civilisations Orientales de París. Professor de budisme indi a la Universitat de Salamanca. Ha viscut durant 3 anys a l’Índia i el Nepal on ha rebut ensenyaments de diferents mestres. Practica la meditació i estudia la tradició budista des de 1996. És director fundador del Centre de Mindfulness de Barcelona.