Grup de Meditació Mindfulness

EL MINDFULNESS 

“En la pràctica de la meditació,
la millor manera d’arribar a algun lloc
és deixar d’intentar arribar enlloc.”
Jon Kabat-Zinn

El mindfulness en essència no és una eina, es la llavor. Encara que avui el mindfulness es difon com l’última tècnica d’autoajuda, un mètode per a reduir l’estrès, un protocol psicoterapèutic o un entrenament de la ment, en primer lloc el mindfulness és l’estat mateix de plenitud i de pau interior, la nostra salut innata, present de forma natural i universal en totes les persones.

Aquest estat de presència amorosa i compassiva és l’estat natural de la ment, la base de la consciència o essència de tota persona, allò que més ens defineix i que constitueix la nostra mateixa humanitat, la nostra condició humana compartida. 

EL GRUP DE MEDITACIÓ MINDFULNESS 

“Just allí on estàs,
aquest és el lloc per on començar.”
Pema Chödrön

En el mindfulness cadascú practica en el punt en el que es troba. Per això el grup és un espai obert tant per a persones sense experiència com per a practicants de tots els nivells.

En la pràctica del mindfulness l’aprenentatge prové de l’observació de les pròpies experiències. Així, les sessions són un espai segur i respectuós d’autoindagació i autoconeixement.

Les sessions poden incloure presentacions de conceptes, moviments suaus de mindful yoga, meditacions guiadades, pràctiques de compassió, espais de silenci i rondes de diàleg i indagació.

 

AVÍS DE GRAVACIÓ
La sessió serà enregistrada i estarà disponible per a tots els inscrits. La gravació serà NOMÉS de la imatge del professor i NO dels participants. La part de diàleg i Preguntes&Respostes NO serà enregistrada per a preservar la privacitat de la sessió.

REQUISITS I PRECAUCIONS
Per a les sessions online necessitaràs:
· un ordinador, tauleta o mòbil amb connexió a Internet i càmara (cal activar la càmara durant les sessions per a estar present en el grup).
· una habitació on disposis de privacitat i el major silenci possible.
· per a la pràctica de la meditació necessitaràs una cadira, preferiblement sense rodes i amb el respatller recte, i/o un coixí alt i dur si vols seure a terra.
· Les sessions s’efectuen a través de la plataforma de videoconferències Zoom. Si no tens el programa Zoom instal·lat ho pots fer clicant aquí.

Precaucions
· si tens alguna condició física o dolència que creus que pugui ser incompatible amb la pràctica del mindful yoga, evita fer aquells exercicis que consideris perjudicials o consulta amb el teu metge o fisioterapeuta.
· la pràctica de la meditació pot fer aflorar records i sentiments difícils, si en alguna pràctica et sents malament, interromp la pràctica i aten-te des de l’autocuida. També et recomano que m’ho puguis comentar i així et pugui orientar.
· en els exercisis, practica sense forçar, des de l’autocuida i sense sobrepassar els teus límits.

SESSIONS PRESENCIALS (mesures de seguretat COVID-19) 
· Les sessions presencials tindran lloc al Centre de Mindfulness de Barcelona, al carrer Escorial 11, 2ª planta.
· L’aforament de la sala estarà límitat a 10 úniques places.
· Durant tota la sessió serà obligatori l’ús de mascareta.
· En entrar i sortir de la sala caldrà posar-se gel hidroalcohòlic.
· Durant la sessió no hi haurà contacte físic i es mantindrà distància de seguretat.

Ferran Mestanza 
· Director fundador del Centre de Mindfulness de Barcelona.
· Professor de mindfulness per al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, al Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic de Barcelona, Casa Àsia, Fundació Casa del Tibet, entre d’altres.
· Professor de budisme indi – Universidad de Salamanca
· Llicenciat en Humanitats, Universitat Pompeu Fabra.
· Llicenciat en Llengües, Lletres i Literatures Orientals: tibetà – Institut National des Langues et Civilisations Orientales. París.
· DEA en Estudis Asiàtics Superiors – Ecole Pratique des Hautes Etudes, París.
· Professor de MBSR nivell 1 – Mindfulness Center, Brown University.
· Ensenyar Yoga per a MBSR – Mindfulness Center, Brown University.
· Practicant de meditació des de 1996 i professor de mindfulness des de 2013.