PROGRAMA DE TERÀPIA COGNITIVA BASADA EN MINDFULNESS (Mindfulness Based Cognitive Therapy) – MBCT

Què és MBCT?

Es tracta d’un curs de mindfulness desenvolupat pels Dr Williams, Tindel i Segal a la dècada de 1990. Està basat en MBSR (mindfulness per a la reducció de l’estrès), un programa creat per Jon Kabat-Zinn a la Universitat de Massachussets el 1979, que és la base de les intervencions en mindfulness modernes. 

El tret diferencial de MBCT és la incorporació d’alguns aspectes de la Teràpia Cognitiva que ajuden a trencar el cercle viciós de pensaments i emocions no productius, amb la finalitat de augmentar el benestar físic i mental, relacionar-se millor amb les dificultats i gaudir més de la vida.

MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) és un programa contrastat per nombrosos estudis científics i avalat per les universitats d’Oxford, Bangor i Exeter; des de 2004 s’ofereix a la sanitat pública britànica per aportar benestar, tan a usuaris com a personal sanitari, i ha estat part d’un programa de salut al Parlament Britànic.

Com és un curs MBCT?

Es tracta d’un curs de 8 setmanes, en sessions setmanals de 2:30h, de caràcter experiencial i que inclou pràctiques de meditació sedent, meditació caminant i ioga, entre altres, guiades per la instructora. Es faciliten àudios i exercicis senzills per a practicar diàriament a casa els continguts de les sessions, així com suport per mail si es requereix..

Qui pot assistir a un curs MBCT?

Qualsevol persona que es comprometi a assistir a totes les sessions i practicar a casa i que hagi assistit anteriorment a una sessió informativa obligatòria, de caràcter gratuït. 

Programa del curs:

  1. Consciència i pilot automàtic
  2. Vivint a les nostres ments
  3. Centrar la ment dispersa
  4. Reconèixer l’aversió
  5. Permetre i acceptar
  6. Els pensaments no son fets
  7. Com cuidar de mi mateix@
  8. Continuar i ampliar la pràctica

S’entrega certificat d’assistència, reconegut pel Center for Mindful Reasearch and Practice de la Universitat de Bangor y AEMind, vàlid per a l’etapa fundacional de la formació d’instructors MBCT i MBSR.

Calendari de sessions: 

regulars: dissabtes 6, 13, 20 i 27 d’octubre, 20, 17 i 24 de novembre, 1 de desembre – de 10:00 a 12:30

Dia de pràctica intensiva: diumenge 18 de novembre, de 10:00 a 17:00

Import: 390€, inclou àudios, documentació i acompanyament entre sessions quan es requereixi.

Lloc: Centre de Mindfulness de Barcelona. c/ Escorial 11, 2ª planta (portal de fusta).

Informació sobre la sessió informativa i inscripcions: epallasg@gmail.com

Facilita: Elisenda Pallàs

Instructora certificada pel Método Eline Snel (nens, joves i educadors), del qual n’és formadora d’instructors i membre de l’equip internacional; instructora practicum del programa MBCT MBSR (adults)